Ana-Dil Türkçe Öğrenme Ortamı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanlığı tarafından hazırlanan Ana-Dili Türkçe öğrenme ortamı ile her yıl Türkiye'ye öğrenim görmek amacıyla gelen yaklaşık 90 bin yabancı uyruklu öğrenciye, Türkiye'de bulunan ve eğitim için bütçe ayıramayacak durumda olan yaklaşık 3 milyon mülteciye ve tüm bunlara ek olarak Türk devletlerinde yaşayan bireylere, Türkiye'den dünyanın dört bir tarafına göç etmiş Türklere, Türk dilini ve kültürünü öğrenme isteyen tün Dünya vatandaşlarına günümüz öğrenim teknolojilerini kullanarak yer ve zamandan bağımsız olarak, kendi öğrenme hızlarında eğlenerek uzaktan Türkçe öğrenme fırsatı sunulmaktadır.

Ana-Dil Türkçe, herkes tarafından kullanılabilecek sade ve basit bir ara yüzle tasarlanmış, Türkçenin yabancı dil olarak öğretim alanında açık ders malzemesi olarak kullanılabilecek online bir ortamdır. Bu ortamda; A1 ve A2 düzeyine yönelik öğrenme materyalleri sunulmaktadır. Ana-Dil: Türkçe Öğrenme Ortamında katılımcıların eğlenerek Türkçe öğrenmelerine hizmet etmek amacıyla e-dersler, video dersler, ses dosyaları ve metinler, oyun gibi öğrenme amaçları geliştirilmiştir. Program katılımcıların kendi öğrenme hızında ve kontrolünde çalışabilmesine olanak tanımakta ve kesinlikle üst düzey bir bilgisayar becerisi gerektirmemektedir. Sistemde İngilizce, Arapça ve Rusça dil desteği sunulmuştur. Ana-Dil Türkçe, bireysel dil öğrenimine yönelik olmakla birlikte yabancılara Türkçe öğretimi üzerine çalışan tüm öğreticilerin yüz yüze eğitimde de kullanabilecekleri öğrenme materyalleri sunmaktadır. Türkçeyi yabancı dil olarak öğrenme ve öğretmek isteyen herkes ücretsiz olarak https://turkce.anadolu.edu.tr adresinen kayıt olarak bu öğrenme ortamını kolaylıkla kullanabilir.